Het is iedereen wel duidelijk dat Milaan niet mijn lievelingsstad ter wereld is en dat zal ze vermoedelijk nooit zijn. Misschien ook niet moeilijk aangezien al zoveel andere plaatsen stukjes van mijn hart hebben. Dat gezegd zijnde: er zijn ook positieve kanten aan deze stad!


1. Er is veel te zien en te doen


Er valt uiteraard veel te beleven in de stad. Dat is geen wonder gezien haar grootte en geschiedenis.


Zo spendeerde ik een paar uur in het Parco Sempione waar ik een reiger een vis zag vangen die hij in een hap naar binnen slikte! Indrukwekkend. Al was dat (net) niet het hoogtepunt. In het park ligt ook het Castello Sforzesco dat ik vol bewondering bezocht. Voor de geschiedenis freaks: Google is je vriend.


Eergisteren bracht ik dan weer vier uur in het nationaal wetenschapsmuseum door waar ik mijn nieuwsgierigheid liet prikkelen door de Leonardo Da Vinci, de space en de water- en luchttransport tentoonstellingen.


Gisteren trok ik naar het rustige(re) Navigli district om de kanalen van Milaan (navigli) met eigen ogen te bewonderen. Ik had er namelijk al veel over gehoord en gelezen. Waterrat die ik ben, besloot ik om een boottochtje te maken op de Naviglio Grande, om erna vanop de kade te genieten van het uitzicht en een pasta aglio e olio.



2. Gezellige straten en buurten


Milaan is groot, dus niet iedere plek is een lust voor het oog. Maar als je geluk hebt, kom je plots in een gezellige straat of op een charmant pleintje terecht.


Mijn favoriete reisblogger, Nomadic Matt, raadt aan om de Corso Magenta af te wandelen voor het echte Italiëgevoel. Euhm Matt, ik ben geen expert, maar ik voelde het niet.


Als kersverse reisblogster raad ik de Corso Garibaldi aan: een verkeersarme (winkel)straat met aantrekkelijke terrasjes.


Een andere aanrader zijn de straten Via Serbelloni, Via Mozart, Via Cappuccini en Via Vivaio. Loop een blokje om en je ontdekt opvallende architectuur én flamingo's.



3. Fonteintjes met fris drinkwater


Een groot voordeel, zeker tijdens een hittegolf: over heel Milaan vind je fonteintjes met drinkwater. Vullen maar, die drinkbussen!



4. Italianen


Zoals ik in een eerdere post al schreef, zijn Italianen fantastische mensen!


Het grote nadeel blijven toch de duiven. De score staat ondertussen al op 0-3.