Nog in België heb ik al eens door La Spezia "gewandeld" met Google Streetview. Mijn conclusie: een stadje waar zelf niets te beleven valt. De ideale uitvalbasis voor de Cinque Terre, maar niet meer dan dat. Boy, I couldn't have been more wrong!


Al tijdens mijn eerste korte wandelingetje ontdekte ik hoe charmant dit stadje wel niet is. Ik werd aangetrokken door een stel steile trappen en belandde (doorweekt en buiten adem🥵) bij een kasteel. Van daaruit had ik een prachtig zicht op de haven. Oh, ik voelde het geluk in mij opborrelen! Waterrrrr!


Op weg terug naar de hostel passeerde ik nog andere gezellige straatjes, waaronder de winkelstraat Via del Prione.


Na wat rust in de hostel, trok ik er terug opuit om de haven van dichtbij te ontdekken. Onderweg kwam ik een stadsparkje tegen met de mooiste boom ooit. Ik besloot er een bankje in de schaduw te zoeken en wat te lezen.


Eens uitgelezen, ging ik verder op verkenning rond de haven, waar ik mij opnieuw een tijdje nestelde, dit keer op de kade, waar mijn voetjes gekust werden door het water.


De frisse zeelucht bezorgde mij een hongerke. Ik belandde op een food court waar eten bestellen als buitenlandse een teamactiviteit bleek te zijn. De eigenaars van de foodtruck met een panino vegano konden weinig Engels. Uitleggen wat er op de panini lag, was dus een uitdaging. "Melanzana..." Euhm, ja, helaas is mijn Italiaans nog maar in het beginstadium. Gelukkig begonnen de mensen rondom tolk te spelen tussen de foodtruckeigenaars en mij.


Eens ik mijn eten had, werd ik uitgenodigd om bij te schuiven bij twee vriendelijke mannen. We hadden een heel geanimeerd gesprek. Ze konden er maar niet over dat ik én vegan ben én geen alcohol drink én niet rook én geen drugs neem én alleen reis. Vooral dat laatste vonden ze extreem en gevaarlijk, maar ook moedig. Een van de mannen, Davide, legde mij uit dat het in Italië ondenkbaar is om alleen te reizen. (Al vertelde iemand anders me later dat alleen reizen heel normaal is.)


Na zo een leuke avond kon ik niet anders dan voldaan te gaan slapen in mijn goed uitgeruste hostel.


Vandaag trek ik naar het strand van Baia Blu, vanwaar vanavond ook de kajaktrip vertrekt.


Ciao!